marți, 15 februarie 2022

15 februarie -Ziua Națională a Lecturii- Activiatea nr.2


Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care instituie ziua de 15 februarie, ca Ziua Naţională a Lecturii, un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL Sebastian Burduja.
S-a ales data de 15 februarie pentru a stabili Ziua Naţională a Lecturii, întrucât este data în care s-au născut Spiru Haret şi Titu Maiorescu, „a căror contribuţie la şcoala şi cultura României este incontestabilă”.
În Expunerea de motive, iniţiatorul Legii citează un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie în anul 2018, ce arată că doar 16% dintre români declară că citesc cărţi lunar, în timp ce 35% susţin că nu au citit niciodată o carte. Pe 15 februarie, autorităţile pot organiza manifestări culturale dedicate Zilei naţionale a lecturii în colaborare cu asociaţii sau fundaţii din domeniul Educaţiei şi cu ajutorul muzeelor, bibliotecilor şi instituţiilor cu atribuţii în domeniul culturii, potrivit Legii.
În parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru" am marcat această zi prin organizarea evenimentului de promovare a lecturii. Au participat clasele a IV-a însoțiți de doamnele prof.înv. primar Caraulan Andra și Peicu Veronica.
Tema aleasă este ,,Iarna".
Ce mi-am propus? 
Să susțin o o activitate bazată pe curiozitate.
Am citit:
,, O zi de iarnă" scrisă/ M. Christina Butler, cu ilustrațíi de Tina Macnaughton; ,,La săniuș" din ,,File din Cartea naturii" / Ion Agârbiceanu; poezii de Otilia Cazimir, George Coșbuc.
Am răspunla întrebări;
De ce cad frunzele s copacilor când vine frigul?; https://www.youtube.com/watch?v=YgXQd-CD10s
Ce se întâmplă cu animalele iarna? https://www.youtube.com/watch?v=j901WYWXF7Q
Cum se formează fulgii de nea? https://www.youtube.com/watch?v=yY5_KRdwwKw
Cum se numesc oamenii care studiază vremea?
Joc: GHEAȚĂ- APĂ- CEAȚĂ
Activitate - citește termometrul. Notează timp de 2 săptămâni temperatura. Află cea mai călduroasă zi și cea mai rece. Ordonează crescător.
Avem și un invitat în persoana doamnei Victoria Furcoiu -Bunica. A trimis o povestioară pentru copiii din Ovidiu.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu