marți, 22 februarie 2022

Ziua Națională a Lecturii cu elevii de la Șc.Gimnazială Nr.2 ,,Poet Ovidiu"

 Începând din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii!

,, Într-o țară în care sub 10% dintre cetățeni cumpără o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți."

Motto-ul acestui an a fost  Citim împreună!
Am sărbătorit Ziua Națională a Lecturii cu elevii de la Școala Gimnazilă Nr.2 ,,Poet Ovidiu", cls. a VIII-a B și d-na prof. de Limba , Literatura Română Răileanu Sanda.
Am avut onoarea de a o găzdui on-line pe platforma Zoom.us pe scriitoarea Victoria Furcoiu - Bunica . O fost o experiență minunată, chiar dacă tehnica ne-a jucat feste evenimentul a fost reușit. Tinerii au fost la început mai timizi dar au colaborat foarte bine. Piesa de teatru, ghicitorile și fabula au făcut deliciul tinerilor prezenți. Lectura trebuie să facă parte din viețile noastre, astăzi, mâine și mereu, deoarece, prin intermediul ei, reușim să ne lărgim perspectiva asupra lumii.
" Fiecare carte citită, devine o treaptã pe scara cunoaşterii. Fiecare treaptã urcatã înseamnã o altã perspectivã asupra vieţii. Cu fiecare carte pãşeşti pe noi meleaguri, cu fiecare carte întâlneşti oameni deosebiţi, cu fiecare carte lumea întreagã ţi se dezvãluie, cu fiecare carte înveţi sã visezi, cu fiecare carte orizonturi noi te cheamã.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu