miercuri, 16 februarie 2022

15 februarie-Ziua Națională a Lecturii



 
Am citit ,,Ziua în care a fugit somnul" de Victoria Pătrașcu și ilustratii de Irina Dobrescu.

Prima ediție a cărții „Ziua în care a fugit Somnul” a apărut în 2008 și a reprezentat debutul editorial al scriitoarei Victoria Pătrașcu – „Este, fără îndoială, povestea în care, scriind-o, m-am cufundat pe deplin, ca într-un vis colorat”

Cartea semnată de Victoria Pătrașcu este una dintre cele mai populare cărţi pentru copii publicate vreodată de un autor român și a fost inclusă în selecţia „Cele mai frumoase cărţi” ale anului 2017 în România.

Irina Dobrescu a absolvit Universitatea Naţională de Arte, secţia Grafică, în 2003 și este membru fondator al Clubului Ilustratorilor din România. „Copilul din mine se trezește și atunci văd lucrurile ca fiind pline de frumusețe și de magie, și asta se imprimă sper, parțial măcar, în ceea ce fac.”

Este vorba de doi copii, gemeni, Alex și Ana, veseli și plini de viață, care la împlinirea minunatei vârste de 4 ani își pun o dorință năstrușnică și anume să nu mai doarmă niciodată pentru că își doresc să se joace zi și noapte,pierd prea mult timp cu dormitul.

Și de aici o întreagă aventură Somnul îi aude, se supără și promite să îi lase
nedormiti, ocazie numai bună ca Oboseala să își facă de cap cu ei, bucuroasă tare de o așa realizare.

Voi v-ați gândit vreodată cât de bun e somnul?
Ne-am  jucat:
Cartoful fierbinte- Cum se joacă?
Acest joc poate stârni râsete din partea tuturor. Așează copiii în cerc pe podea. Pune muzica si lasă-i să dea de la unul la altul, cât de repede pot, o minge mică sau o pernă; acesta este „cartoful fierbinte”. Atunci cand se oprește muzica, participantul care ține „cartoful” iese din joc. Jocul continuă până mai rămane un singur jucător, câștigătorul.

Statuia- Cum se joacă?

Puneți muzică de dans și din când în când opriți muzică, copilul trebuie să stea că o statuie indiferent de poziție atunci când muzică s-a oprit. Cine s-a mișcat iese din joc, ultimul rămas e câștigătorul.

Cutia cu comori- Cum se joacă?

Alegeți un număr mare de obiecte și puneți-le într-o cutie mare de carton. Acoperiți-o cu o față de masă sau un prosop, astfel ca nimeni să nu poată vedea în cutie.

Fiecare participant trebuie să aibă un creion și hârtie pe care va scrie denumirea obiectelor.

Jucătorii trebuie să bage mâna în cutie și să identifice obiectele. Când toată lumea a trecut pe la cutie se vor compara obiectele scrise de ei și se va atribui un premiu persoanei care a identificat corect cele mai multe obiecte.

Alege figurile geometrice cu paiul https://www.youtube.com/watch?v=KhFsTrNt5UE
Puzzlle

La final vom realiza un roboțel din piese LEGO ajutați de membrii clubului de coding și robotică CODE Kids ,,Hackerii Albi"'și vom asista la prezentarea platformei Scratch https://scratch.mit.edu/









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu