marți, 2 aprilie 2019

,,Ora să ȘTIM’’ nr.7- Albina













Fisa de activitate nr.7/02.04.2019 Varsta: 6-7 ani
1. Citit: ,,Albinuta Nuţi”, din Colectia ,,Mici, dar folositoare” – Albina.
2. Grup țintă: Grupa mare ,,Albinuţele”, Grădiniţa Zig – Zag, prof. Nicoleta Moraru
3. Tema: Vestitorii primăverii. ”În lumea insectelor” . Citit, discutat despre Primăvară, despre insectele primăverii (Albina) şi rolul lor.
SCOPUL ACTIVITĂŢII: Verificarea deprinderii copiilor de a asculta o poveste în grup, de a reţine ideile acesteia şi de a demonstra că au înţeles mesajul transmis, precum îmbogăţirea vocabularului. Stimularea imaginaţiei creatoare şi a deprinderilor practice.
OBIECTIVE OPERAŢIONALE *să asculte cu atenţie textul prezentat
*să redea titlul poveştii ;
*să enumere personajele din poveste ;
*să coloreze pe suportul dat ;
*să execute individual şi în grup tema dată .
4. Obiective Ora să STIM: Trezirea interesului pentru lectură și consolidarea interesului față de temele ȘTIM (abordarea subiectelor și întrebărilor legate de știintă, tehnologie, informatică, matematică) în rândul copiilor din localitatea Ovidiu.
5. Interes deosebit față de comunicarea verbală și alte forme de comunicare.
6. Materiale necesare: Planşe de colorant cu albină, cartoane colorate (galben), carioca negră, lipici, cartoane de ouă, hârtie creponată maro, hârtie albă.
7. Descrierea pe etape:
I. Etapa de povestire /citire: Am citit ,,Albinuta Nuţi”
Am reactualizat ,,calendarul naturii’’ amintind în ce anotimp suntem, în ce lună, marcând şi schimbările meteo. Am vorbit despre primăvară şi despre insectele primăverii. Am trecut în revistă prietenii albinei din Enciclopedia pentru copii,,Insecte”.
Copii au avut de numit prietenii albinei, să redea titlul poveştii; să enumere personajele din poveste.
II. Pentru a veni în ajutor copiilor am desfasurat jocul didactic ,,Calatoria albinuţei Nuti”. În jocul nostru copii au avut de dezlegat ghicitori, să recunoască şi să formuleze propoziţii, să recite poezii cu insecte.
Am pornit jocul dând primului copil un plic în interiorul lui aflându-se indiciul pentru a rezolva sarcina. Plicul se oprea la copilul la care ajungea în momentul în care spuneam ,,Stop”. Copilul trebuia să rezolve sarcina care scria pe plic.
IV.. Etapa de experimentare:
Am realizat un stup de albine folosind cartoane de ouă, hârtie colorată (neagră, galbenă), hârtie albă, hârtie creponată maro şi lipici.
Am lipit cartoanele de ouă unul langă celălalt, pentru a face o suprafata mai mare cu faguri. Apoi am lipit hârtie creponată maro de jur – împrejurul acestor faguri, pentru a crea stupul. Înainte de a lipi cartoanele de ouă le-am colorant cu galben.
Am decupat înainte părţile albinuţelor (corpurile din hârtie galbenă, antenele din hârtie neagră şi aripile din hârtie albă) şi le-am lipit pentru a crea albinele.
Efortul nostru a fost răsplatit. Albinuta Nuţi ne-a recompensat cu miere de albine şi biscuiţi Maia cu miere de albine.
Au participat 25 de preşcolari.
Activitatea a fost realizată de bibliotecarii: Ali Osber, Bei Stela. 





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu