joi, 26 martie 2020

Activități pentru copii, părinți

Pe măsură ce școlile continuă să fie închise din cauza epidemiei de COVID-19 și în încercarea de a reduce pe cît posibil răspandirea noului coronavirus, tot mai multi parinți se întreabă Ce pot face toată ziua în casă cu cei mici?
Secretul este unul pe care profesorii îl cunosc bine: stabiliți o rutină! Copiii sunt obișnuiți să urmeze un program, astfel încât realizarea unui plan pentru fiecare zi, de la care să nu vă abateți, va ajuta copiii să simta că lucrurile sunt oarecum la fel. Este mult mai ușor decât ați putea crede. Este nevoie, însa, de organizare și planificarea activităților, astfel încat să îi mențineti pe copii ocupați, dar și să învețe lucruri noi.
Teatrul Tandarica Teatrul Ion CreangaTeatrul Toma CaragiuTeatrul Național I.L.Caragiale BucureștiE- Theatrum te ajută sa vezi gratuit spectacolele preferate, chiar din sufrageria ta. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe paginile lor de Facebook.
Și parintii se pot delecta acasă, gratuit, cu spectacole renumite de opera de la Metropolitan Opera. În fiecare seara, de la ora 19.30! 
Poți alerga într-un tur virtual pe toate coridoarele și prin toate încăperile muzeelor din tara și din strainatate. Alege muzeeul preferat din Romania care oferă tururi virtuale și imagini panoramice AICI. Mai poți face tururi virtuale AICI
Dacă te pasionează călătoriile în spatiu și vrei să afli cât de mari sunt planetele și galaxiile, dă click aici (varianta în limba engleză). Sau poate ești curios să afli ce animale locuiesc în mari și oceane – fă cunoștintă cu ele aici: (varianta tot în limba engleza). Sau te poți distra, împreuna cu mami și cu tati, colorând încăperile din Muzeul Van Gogh din Amsterdam sau cunoscându-l pe marele pictor prin intermediul filmulețelor haioase postate pe site-ul muzeului.
Părinții pot alege confortul canapelei pentru a citi o carte AICI și AICI sau asculta scriitori citind AICI
De exemplu, pe site-ul NASA gasești o varietate de  jocuri, de la puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi și jocuri educative. Poti învăța jucându-te șah sau geografie sau te poți distra punând în practica numerose idei de activitati creative AICI .
Alege unul din jocurile pentru stat în casă sugerate de Tikaboo sau Itsy Bitsy. Puteți încerca jocul ,,Tenulețul cu vocale” este un joc interactiv pentru dezvoltarea conștiinței fonologice AICI .
Sportul este și mai distractiv când îl faci cu mami și cu tati în sufrageria voastră AICI .
Ei bine, acum este momentul cel mai potrivit să rogi pe tati sau pe mami să te învețe sa dansezi.AICI
Vă recomand să ascultați podcasturile „Suntem bine!”, ne potențează anxietatea și stările dificile cu care ne confruntăm. Podcasturi sunt realizate de colegii de la ,,George Baritiu", Brașov AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu