Voluntariatul de familie – tema SNV 2022
Ultima perioadă ne-a învățat poate mai multe lecții decât ne-am dorit. Dar ne-a arătat, poate mai vizibil decât oricând, cât de multe lucruri putem face #împreună, câte vieți putem schimba! Ne-a arătat, mai clar ca niciodată, ce înseamnă activitatea voluntarilor și ce puternici suntem atunci când sărim în sprijinul celor de lângă noi.
Anul acesta, vă propunem să sărbătorim voluntariatul exact așa, #împreună cu cei de lângă noi, fie că au fost voluntari și înainte sau sunt la prima încercare: vă propunem să organizăm activități împreună cu cei pe care îi considerăm parte din familie!
Voluntariatul de familie se întâmplă atunci când membrii unei familii, participă #împreună la o activitate în beneficiul comunității. Voluntariatul de familie merge dincolo de definițiile familiei – fie ele juridice sau religioase – și își propune să îi adune la un loc pe cei care simt această legătură puternică.
https://www.youtube.com/watch?v=q5wzndwTvQA
1. Prezentare PPT Antoine de Saint -Exumpery și proiectul pe o sfoară virtuală
Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov anunță derularea Parteneriatului Educațional Internațional „Prietenie … pe o … sfoară ... virtuală” în perioada aprile - iulie 2022. Aflat la cea de-a X-a ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să participe bibliotecile publice, bibliotecile școlare, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului. Tema pe care o propunem în acest an este dedicată celebrării operei lui Antoine de Saint-Exumpery, Micul Print. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților (conținut, fișe de lucru,materiale promoționale).
De-a lungul celor 8 ediții, biblioteca a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 200 de instituții culturale din 40 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste 100.000 de copii.
Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară...”, a fost inspirat de activitatea practică ce însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul bibliotecilor lor, pe o sfoară.
https://www.bibliotecapemobil.ro/content/scoala/pdf/Micul%20print%20-%20Saint-Exupery.pdf Micul Print PDF
https://www.youtube.com/watch?v=uIinw8pkJis Micul Print - audio
https://www.youtube.com/watch?v=mBRso-5z26I Desen animat Micul Print- sezonul 1- 23 min
Am sărbătorit voluntariatul împreună cu tinerii de la Clubul de coding și robotică ,,Hackerii Albi", Ansamblul Kanara, Centrul de plasament ,,Micul Roterdam din Constanța" și voluntari.
Am prezentat proiectul ,, Prietenie pe o sfoara virtuală", am citit ,,Micul Prinț" și vorbit despre prietenie.
Ansambul Kanara din Ovidiu a facut o mică reprezentație și împreună cu coordonatorul ansamblului au învatat să danseze.
Ne-am amuzat pictand cu palmele și realizand pictură pe apă.
Cel mai mult le-au plăcut jocurile în aer liber: ,,Găsește comoara" și ,,Prinde iepurii"
L-a final au primit pachete cu dulciuri și răcoritoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu