luni, 27 mai 2019

Ora să ȘTIM nr.10 - ,,Școala altfel"

https://www.facebook.com/bibliotecaoraseneasca.ovidiu
Luni, 27 mai 2019 orele 10.30 au venit în vizită la bibliotecă elevii de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru", parteneri în proiectul ,,Ora să ȘTIM'' , activitate în cadrul săptămânii ,, Școala altfel.
Micuții de la clasa O  au venit însoțiți dna înv. Lupșac Mariana , părinți și bunici.
D-na bibliotecar Moceanu Aurica le-a explicat cât mai scurt și pe înțelesul lor modul de aranjare a cărților la raft, despre oferta de carte pentru vârsta lor și ce condiții trebuie să întrunească pentru a împrumuta cărți pentru acasă.
Am citit cartea:,,Primii ochelari ai Peppei. -  8 min
Am vorbit despre organele de simț: ochi, nas, urechi, piele, limbă și cum trebuie să ne hrănim pentru a fi sănătoși.
Am distins cifrele, culorile și am făcut testul lui Amsler.
http://ochi-sanatosi.ro/teste-vedere/amsler
Ce trebuie să faci
1.     Așază-te în zonă luminată și ține la o distanță de 30-40 de cm (distanța optimă pentru citit) planșa cu grila Amsler. Dacă porți ochelari de vedere, ține-i la ochi în momentul testării. Acoperă cu mâna unul dintre ochi și fixează cu privirea punctul din mijlocul grilei
2.     În timp ce te uiți la punctul central, privește și liniile din jurul lui și observă dacă ele sunt distorsionate în anumite zone, întunecate sau dacă ele nu apar deloc. Repetă examinarea după ce acoperi și celălalt ochi.
3.    Riscul de apariție a degenerescenței maculare este ridicat dacă observi una din umătoarele modificări: zonele sunt gri sau deformate, liniile din grafic sunt distorsionate, lipsesc mici porțiuni din pătrat.

La final ne-am jucat ,,Cine așează mai bine ochelarii ursulețului cu ochii închiși''. Acest joc ne-a ajutat să ne folosim simțul tactil. Cu ajutorul degetelor, copiii legați la ochi, au pipăit ochii ursulețului și i-au așezat ochelari.- 10 min.















5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu