luni, 12 februarie 2024

15 februarie- Ziua Natională a Lecturii, invitat Alec Blenche



Pe data de 14 februarie 2022 s-a promulgat legea nr. 21 privind instituirea zilei de 15 februarie ca Ziua Națională a Lecturii. “Ziua Națională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor noștri.
Ziua Națională a Lecturii își propune să promoveze actul de a citi prin evenimente tip atelier și lecturi interactive pentru diferite grupe de vârstă. Proiectul prilejuiește și o întâlnire specială cu scriitoarul Alec Blenche.

Alec Blenche

Alec Blenche a făcut studii de Drept și Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație odată cu scrierea și publicarea cărților din seria ,,Călătoriile lui Erus'', care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România. Seriile ,,Jup, un pisoi de soi'' și ,,Cronicile Pădurii'' au fost la fel de îndrăgite de micii cititori, ca și ,,Lecții de la Sami'', ,,Pe tine ce te face fericit?'', ,,Pe tine ce te face să râzi?'', ,,Aventuri în Țara Virtuților'', ,,Aventuri în Țara Nevirtuților'', ,,Zăpardul și alte povești albe'', ,,Pac și Mac, o aventură urecheată'', ,,Orașul verde și povestea culorilor'', ,,Prințul Păpădie și Regatul Florilor''.

În 2019 a câştigat premiul pentru liderul anului în cărţi pentru copii la gală Itsy Bitsy. Toate cărţile sale au un caracter educativ împletit în mod natural cu un umor specific. Astfel, Alec, reuşeşte să capteze uşor atenţia micilor cititori prin personaje şi imagini de basm care te transpun rapid în lumea poveştilor. Fiind pasionat şi de muzică, cărţile sale cuprind în general şi diverse cântecele reprezentative pe care le puteţi asculta pe site-ul www.calatoriileluierus.ro , pe youtube sau pe spotify.

1. Povești ce ajută educarea caracterului



2. Povești despre curaj și încredere



3. Povesti distractive



4. Povești de aventură



5. Povești despre prietenie



6. Povești despre emoții



7. Cele mai vândute povești


8. Serii de succes

În aceste cărți veți găsi lecții morale despre virtuți, lecții despre viață, despre prietenie, despre alimentație sănătoasă, despre puterea fiecăruia dintre noi de a face o diferență, de a fi buni, de a fi speciali. O serie care este folosită în scoli, în cabinete terapeutice, și se regăsește în manuale, teste și alte activități extrașcolare. Seria după care s-au făcut piese de teatru care se joacă în toată țara.


9. Povești de suflet pentrub 7-12 ani


10.Povești de suflet pentru 2- 5 ani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu