vineri, 29 octombrie 2010

AJUTA MAREA NEAGRA!


Ajuta Marea Neagra acum!
Marea Neagra are nevoie de ajutorul nostru acum! Doar impreuna o mai putem salva! Ia-ti angajamentul de a o ajuta!
Ajuta Marea Neagra acum!
Ia-ti angajamentul fata de Marea Neagra!
Fiindca vreau sa particip si eu la protectia Marii Negre, ma angajez sa fac urmatoarele lucruri simple:
1. De fiecare data cand voi merge la plaja, voi arunca la cos nu numai propriul gunoi, dar si cel putin un deseu care nu-mi apartine dar pe care-l gasesc pe nisip sau in mare.
2. Acasa, voi incerca sa economisesc astfel apa:
- voi repara bazinul toaletei, daca apa curge tot timpul;
- voi inchide robinetul, in timp ce ma spal pe dinti;
- voi scurta timpul petrecut sub dus;
- nu voi mai lasa apa sa curga in timp ce spal vasele.
3. Nu voi mai arunca niciodata in vasul de toaleta sau in chiuveta substantele uleioase, vopselele sau alte substante chimice. Voi intreba autoritatile locale care este cea mai sigura metoda de depozitare a acestor materiale periculoase.
4. Voi planta copacei, gard viu/arbusti sau flori in spatiile goale din jurul casei sau a blocului in care locuiesc. Voi vorbi, si-i voi convinge si pe vecinii mei sa participe la ingrijirea acestora. Copacii reprezinta un veritabil filtru natural pentru deseurile menajere lichide si apele de siroire, inainte ca acestea sa ajunga in mare sau alte cursuri de apa.
5. De cite ori voi merge la piata sau la super-market, voi lua la mine propria sacosa si nu voi mai accepta alte pungi din plastic, daca nu am nevoie. Voi incerca sa nu cumpar la bucata si voi cumpara produse cu mai putin ambalaj.
6. Voi afla unde sunt depozitate si cum sunt tratate deseurile produse in familia mea (gunoiul si apele menajere). Daca nu sunt multumit/a de situatia actuala, ii voi scrie primarului si voi semna scrisoarea impreuna cu cel putin doua persoane.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu