marți, 3 aprilie 2012

ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE A AUTISMULUI


Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a avut loc în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Aceasta a fost desemnată de către Rezoluţia “62/139 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost propusă de către reprezentanţii statului Qatar, susţinută de către toate statele membre şi adoptată la 18 decembrie 2007.
Rezoluţia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului a avut patru mari componente:
  1. stabilirea zilei de 2 aprilie ca fiind ziua internaţonală;
  2. participarea tuturor organizaţiilor ONU, a statelor membre, a ONG-urilor şi a tuturor organizaţiilor publice şi private la această zi;
  3. creşterea gradului de conştientizare a autismului la toate nivelele societăţii;
  4. transmiterea acestui mesaj tuturor statelor membre şi celorlalte organe ale ONU de către Secretarul-General al ONU.
În acest scop, există în prezent site-ul web „World Autism Awareness Day” (Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului), care oferă materiale şi sugestii cu privire la modul în care se poate participa la această zi, precum şi o listă a activităţilor curente în diferite ţări şi organizaţii, care se realizează pentru a sărbători această zi.
 Cu această ocazie la BIBLIOTECA ORĂSENEASCĂ OVIDIU  are loc în perioada 2- 6 aprilie, expoziţia cu lucrări ale copiilor de la Şcoala specială nr. 1.
PROIECT EDUCAŢIONAL"MĂINI DE AUR"

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu