luni, 10 ianuarie 2011

BIBLIONET A LANSAT UN NOU CONCURS- PENTRU LICEENI

Vrem să ştim părerea ta despre bibliotecă şi bibliotecari, să aflăm ce fac liceenii la bibliotecă (sau ce şi-ar dori să facă la bibliotecă), pentru că suntem convinși că a merge la bibliotecă nu e doar instructiv, e şi distractiv.
Aşa că te invităm să participi în toamna asta la un concurs de filme, imagini, sloganuri și design. Ne asteptăm să spui pe bune ce crezi, dar îţi propunem să fii, în acelaşi timp, vizionar. Poţi să fii oricât de visător sau critic, vrem părerea ta sinceră: e biblioteca utilă? ţine ea pasul cu vremea? daca ai fii tu şeful tuturor bibliotecilor din România, măcar o zi, ce ai face? Nu vrem să ne spui doar „ce este o bibliotecă şi ce face ea”. Sau că bibliotecarul este doar acela care aşază cărţile în raft, le inventariază şi-i ajută pe cititori să găsească o carte anume. Mai ales că asta e un clişeu; astăzi, bibliotecarul este un fel de mediator al relaţiei dintre tine şi masa uriaşă de informaţii şi publicaţii. De fapt, e şi mai complicat. Şi biblioteca şi bibliotecarul s-au reinventat, altfel ar fi dispărut. Din mânuitori de cărţi, bibliotecarii au ajuns mânuitori de informaţii, iar biblioteca  este acum o uriașă resursă de informații pe toate suporturile: carte, video, audio, online...
Eşti de acord? Zi-ne ce crezi.
Pe scurt, te provocăm la un exerciţiu de comunicare vizuală, în oricare din cele trei variante artistice propuse în concurs, sau chiar în toate trei, dacă te simţi in stare.
Ce ai de făcut?Alege secţiunea/secţiunile în care vrei să participi.

1. Secţiunea concurs de filme scurte (3-5 minute). Tema trebuie sa fie relevantă pentru concurs, dacă nu eşti inspirat alege o temă* dintre cele de mai jos.

2. Secţiunea concurs de “proze în poze” - storyboard (scenariu ilustrat), bandă desenată sau suită de fotografii şi text (care ilustrează un fir narativ). Suita poate include de la câteva imagini (2-3), până la 20-30 sau chiar mai multe. Imaginile pot proveni de oriunde (de ex. din filme), sau pot fi originale. Dacă imaginile nu sunt ale tale, trebuie indicată sursa, autorul fotografiei sau al desenului, titlul filmului sau adresa website-ului de unde ai luat imaginea.

3. Secţiunea concurs de design (grafică şi/sau text) pentru tricouri / căni / stickere. Aici, singura cerință este de a promova biblioteca și/sau activitățile care pot fi găzduite de biblioteci. ( de ex: “azi chiulesc de la scoală, mă duc la bibliotecă”, deşi noi nu încurajăm aşa ceva :D ). Gândeşte-te cum ai vrea sa arate un tricou, ia în calcul şi daca l-ai purta şi apoi propune-ne un design. Sau poţi să ne propui doar un slogan/mesaj inspirat pentru o cană sau un sticker, găseşte-i fontul potrivit şi trimite-ni-l.
* Posibile teme pentru primele două secţiuni:
1. “cel mai cool bibliotecar”
2. “ce poţi face la bibliotecă iar la şcoala nu”
3. Top 3 cărţi pe care le recomanzi prietenei/prietenului, nu dintre lecturile obligatorii. De ce?
4. Top 3 cărţi pe care le-ai scoate din lista de lecturi obligatorii. De ce?
5. Recomandă ultima carte citită
6. Ce cărți ai început, dar nu le vei termina niciodată
7. Cartea preferată a copilăriei
8. Cea mai plicticoasă carte
9. Cea mai *………* carte [completează cuvântul lipsă!] (de ex: cea mai *subţire* carte)
10. Peste 10 ani: carte clasică sau e-book?
11. Orice alta temă, la alegerea ta, dar să fie relevantă pentru concurs.

Cum participi? Completează fişa de înscriere din sectiunea “ÎNSCRIE-ţi proiectul” şi încarcă-ţi pe site propunerea inainte de 15 ianuarie 2011. Nu aştepta până în ultima zi, serverul va fi supraîncarcat şi s-ar putea să nu reuşeşti să faci upload-ul :).
Calendarul proiectului15 noiembrie: lansarea concursului
15 noiembrie - 15 ianuarie: timp de lucru pentru realizarea proiectelor
15 ianuarie 2011: ultima zi în care te mai poti înscrie
16 ianuarie - 15 februarie: jurizarea
martie: festivitatea de premiere
Gasesti mai multe pe www.biblionet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu